Bombardamente în Ohtârka, ar fi fost vizată centrala electrică. Zelenski cere embargo economic total contra Rusiei

Bombardamente în Ohtârka, ar fi fost vizată centrala electrică. Zelenski cere embargo economic total contra Rusiei

Războiul din Ucraina continuă, iar în cursul nopţii de miercuri spre joi au fost bombardamente în Ohtârka. Oficialii locali spun că mai multe case au fost lovite. Un băiat de 13 ani şi două femei au murit, alţi 5 oameni au fost scoşi de sub dărâmături. Tirurile aeriene ruseşti ar fi vizat centrala electrică a oraşului. Ieri, Rusia a bombardat spitalul de copii din Mariupol. 17 persoane - între care femei gravide - au fost rănite. Primarului portului de la Marea Azov susţine că, de la începutul războiului, peste 1.300 de oameni au fost ucişi în atacuri. Bombardarea maternităţii din Mariupol este o atrocitate şi dovadă că forţele ruse comit un genocid - a acuzat preşedintele ucrainean, în cel mai recent discurs al său, transmis în cursul nopţii. Pe de altă parte, în Turcia vor avea loc joi cele mai importante negocieri de pace de până acum. Miniştri de externe din Rusia şi Ucraina se vor întâlni, după 15 zile de război.

Avansul Rusiei a încetinit, potrivit Ministerului Apărării din Ucraina, scrie BBC.

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a transmis joi dimineaţă că înaintarea trupelor ruse în anumite zone ale Ucrainei a încetinit, astfel:

Avansul Rusiei în direcţia Kiev a fost oprit.

În estul Ucrainei, forţele de apărare continuă să descurajeze ofensiva rusă din Doneţk, Slobozhansky şi părţi din districtele operaţionale Tavriya şi apără oraşele Harkov şi Ohtârka.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt