Bombele din subteran. Şoferii de maşini cu GPL nu respectă legea

Bombele din subteran. Şoferii de maşini cu GPL nu respectă legea
foto: oradesibiu.ro

Sute de mii de maşini cu alimentare pe GPL circulă pe străzile din România. În anumite situaţii ele pot fi un pericol uriaş. Foarte mulţi şoferi le parchează în subteran, deşi legea interzice acest lucru. Pentru a nu putea fi identificaţi, ei îşi dezlipesc abţibildurile obligatorii din geamuri. O explozie şi un incendiu în subteran ar putea duce la o catastrofă. Autorităţile cer acum controale şi pază mai strictă în toate parcările.

Atât în parcările subterane publice, cât şi în cele private ale complexurilor rezidenţiale sau ale mall-urilor, o mulţime de bombe cu ceas sunt ascunse printre maşinile cu carburant tradiţional. Este vorba de cele care au instalate butelii cu gaz petrolier lichefiat.

Restricţia pentru maşinile GPL vine ca urmare a faptului că buteliile cu gaz sunt mult mai fragile decât rezervoarele clasice. Şoferii spun că se tem şi ei de acest tip de maşini şi intră de fiecare dacă cu frică în parcările subterane.

Autorităţile vor acum rigori mult mai mari pentru accesul maşinilor în subteran. Conform studiilor, în România există aproximativ un milion de maşini cu alimentare pe GPL.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt