Campion mondial la robotică, mort în accident

Campion mondial la robotică, mort în accident

Un adolescent arădean, campion mondial la robotică, a murit într-un cumplit accident la Timişoara. Maşina în care era s-a izbit de peretele unui pasaj şi a ricoşat sub un camion. Împreună cu el, o fată de 19 ani şi-a pierdut şi ea viaţa. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

Dănuţ Tol, băiatul de 19 ani, victima accidentului din Timişoara, era un geniu în robotică, aşa cum îl descriu rudele şi prietenii. Avea o minte sclipitoare şi mari şanse să ajungă unul dintre cei mai buni ingineri din ţara noastră. Locuia în Arad, însă se mutase în Timişoara şi era student la Politehnică.

Miercuri seară a ieşit în oraş cu alţi colegi de facultate. Aproape de centrul oraşului, într-un pasaj, şoferul, un tânăr de 18 ani, a pierdut controlul volanului. Partea din spate a maşinii a fost zdrobită. Pe banchetă se aflau Dăn şi o fată de 19 ani. N-au avut nicio şansă.

Martorii spun că şoferul circula cu mare viteză. Ca să scoată trupurile victimelor din resturile maşinii, pompierii militari au folosit echipamentele de descarcerare. Cei doi supravietuitori ai accidentului, soferul şi pasagerul din dreapta au fost transportaţi la spital. Starea lor este gravă, spun medicii.

Vestea morţii a venit ca un şoc, mai ales pentru colegii lui, din echipa de robotică. Dăn şi Denis, băiatul de 18 ani care se afla la volan, au fost colegi de liceu.

Poliţistii au deschis un doasr penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Anchetatorii urmează să stabilească acum dacă şoferul consumase alcool sau droguri.

foto: www.opiniatimisoarei.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt