Campionatul Mondial de Esports, desfăşurat la Iaşi, este deja cel mai urmărit din istorie

Campionatul Mondial de Esports, desfăşurat la Iaşi, este deja cel mai urmărit din istorie
foto: facebook.com/digitalthroneiasi

Meciurile au generat peste 8 milioane de vizualizări în online.
Timp de 10 zile, oraşul Iaşi a devenit gazda unui eveniment unic în România. Trei scene, amplasate în locaţii istorice ale Iaşiului, găzduiesc artişti, speakeri şi peste 700 de jucători profesionişti de CS:GO, DOTA 2, PUBG Mobile, Mobile Legends, Tekken 7 şi eFootball din 111 de ţări. De asemenea, în cadrul evenimentului s-a desfăşurat şi primul Comic Con din Iaşi, unde publicul a avut ocazia să interacţioneze cu artişti şi actori internaţionali. 
Astfel, mediul online a fost luat cu asalt de jucătorii interesaţi de meciurile Campionatului desfăşurate la Iaşi. La o simplă căutare IESF (Federaţia Internaţionala de Esports) pe YouTube, folosind filtrul în ultimele 7 zile şi ordonarea după vizualizări, identificăm peste o sută de clipuri live, ori înregistrate ce însumează aproximativ 5 milioane de vizualizări în doar 5 zile. Cu siguranţă, cifrele vor creşte pe termen lung, dar şi pe termen scurt, campionatul fiind abia la jumătate, urmând meciurile importante de sferturi, semifinale şi finale pentru fiecare joc. Interesul crescând, odată cu performanţa.
Teaserul video digital throne 2023 a inregistrat, şi el, pe YouTube 1.3 milioane de vizualizări.
De asemenea, conform LiquidPedia, pe Twitch, meciurile din Campionat au fost transmise în peste 15 limbi străine, însumând peste 1 milion de vizualizări, majoritatea fiind live deoarece Twitch este o platformă de streaming. Cel mai lung stream Twitch a durat 14 ore şi a transmis live playoff-ul CS:GO.
Şi platforma de socializare Facebook încearcă să intre pe zona de gaming, meciurile din Campionat însumând şi acolo peste 1 milion de vizualizări.
Printre jocurile cele mai populare din Campionat vizionate se regăsesc CS:GO, Dota 2 dar şi Mobile Legends: Bang Bang, un joc multiplayer online, lansat în 2016; fiind cel mai proeminent titlu în Asia de Sud-Est. Jocul a depăşit peste 1 miliard de descărcări în 2020, iar zilnic îl joacă 5 milioane de oameni. Supriza evenimentului o constă mesajul pe care il primesc zilnic 5 milioane de jucători Mobile Legends: Bang Bang când intră în joc, respectiv invitaţia de a vizita offline ediţia a 15-a a Campionatului Mondial de Esports ce se desfăşoară la Iaşi, în zona Palas.
Competiţia este în toi, iar cu siguranţă interesul va creşte şi se vor aduna vizualizări în jurul a zeci de milioane cu ajutorul meciurilor de semifinale şi finale pentru fiecare joc în parte. Asta şi datorită faptului că Federaţia Internaţională de Sporturi Electronice este o organizaţie globală, ediţia a 15-a fiind desfăşurată la Iaşi, iar cel mai popular clip IESF de pe YouTube însumând 1.7 mililoane (finala 2022 la MLBB). Cu siguranţă, cifrele vor fi mai mari în final, organizatorii contorizând oficial fiecare afişare din toate mediile distribuite. La final, ediţia IESF cu numărul 15 se va încheia cu 3 zile de concerte (1-3 septembrie), unde ne vom întâlni cu Armin van Buuren, Lost Frequencies, Tom Odell, JP Cooper, B.U.G. Mafia, Delia, Deliric şi Connect-R şi mulţi alţii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt