Candidatura unui urmărit penal, admisă de Biroul Electoral Judeţean. Iulian Dumitrescu, la CJ Prahova

Candidatura unui urmărit penal, admisă de Biroul Electoral Judeţean. Iulian Dumitrescu, la CJ Prahova

Biroul Electoral Judeţean Prahova a admis, vineri, candidatura preşedintelui PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie. El candidează pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Potrivit hotărârii BEJ, propunerea de candidatură a lui Iulian Dumitrescu pentru funcţia de preşedinte al CJ Prahova formulată de PNL Prahova îndeplineşte toate condiţiile de formă şi fond pentru a fi înregistrată.

Astfel, BEJ arată că acest candidat are drept de vot, are vârsta mai mare de 23 de ani şi are domiciliul în judeţul Prahova, nefiindu-i interzisă asocierea în partide politice.

De asemenea, Iulian Dumitrescu are dreptul de a-şi depune candidatura „în condiţiile în care nu s-a dovedit că ar fi fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie şi nici că i s-a interzis exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, prin hotărâre judecătorească definitivă”, arată sursa citată.

În aceste condiţii, BEJ Prahova a admis propunerea de candidatură a lui Iulian Dumitrescu la funcţia de preşedinte al CJ, dispunând înregistrarea ei.

Decizia Biroului Electoral Judeţean poate fi contestată la Tribunalul Prahova în termen de 48 de ore.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt