Capitala, destinaţie pentru turismul sexual

Capitala, destinaţie pentru turismul sexual

Mai multe hoteluri de cinci stele din Capitală s-au transformat în case de toleranţă. În camerele de aici, aveau loc petreceri la care participau oameni de afaceri străini cu dare de mână şi prostituate de lux. Preţurile erau pe măsură. Partidele de amor erau plătite chiar şi cu 600 de euro. Poliţiştii au pus însă capăt distracţiilor ilegale.

Cinci proxeneţi au fost arestaţi preventiv, iar o femeie care le coordona pe prostituate a fost pusă sub control judiciar în urma destructurării reţelei. Cele 23 de fete aduse la audieri au povestit cum operau infractorii. Tinerele erau plasate în hotelurile de lux din Capitală. Afacerea devenise însă transfrontalieră. Ajungeau până în Bulgaria, dar şi pe vasele de croazieră care străbat Dunărea.

Fenomenul prostituţiei cunoaşte o amploare fără precedent. În ultimul deceniu, România a devenit principalul furnizor de carne vie al statelor europene. Nu toate însă aleg de bună voie să practice această meserie.

Exploatarea femeilor în scop sexual este o afacere uriaşă. La nivel european, prostituţia generează venituri ilegale imense pentru proxeneţi. Acestea sunt estimate la aproape 3 miliarde de euro anual.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt