Carburanţii se scumpesc în fiecare zi

Carburanţii se scumpesc în fiecare zi

Carburanţii se scumpesc pe zi ce trece. Chiar dacă preţurile nu au sărit în aer, oamenii simt diferenţa de la o săptămână la alta. Şoferii au ajuns să plătească 7,45 de lei pentru litrul de motorină şi 7,27 de lei pentru cel de benzină. Iar dacă guvernul va introduce noi accize, pe lângă carburanţi, se vor scumpi ţigările şi alcoolul.

După două luni în care motorina şi benzina s-au vândut cu 6 lei şi 50 de bani litrul, au început scumpirile la pompă. Chiar dacă este vorba despre câţiva bani pe zi, este suficient cât să-i îngrijoreze pe şoferi. 

Preţul mediu al benzinei este cu 43 de bani mai mare, iar cel al motorinei cu 70 de bani faţă de acum trei săptămâni. Preţul mediu al benzinei a crescut într-o lună cu 6,5%, iar cel al motorinei cu 9,5%, conform unui comparator de date online. Cei care au trecut pe gaz sunt mai câştigaţi.
Specialiştii spun că perioada vacanţelor este una dintre cauze. Cererea mai mare a dus la aceste scumpiri. 
Gaura bugetară de zeci de miliarde de lei ar putea duce la majorarea accizelor, spun surse guvernamentale. Asta înseamnă un preţ mai mare nu doar la carburanţi, ci şi la ţigări şi băuturi alcoolice.
 

 

Afla mai multe desprebenzinamotorinapreturiscumpire
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt