Cardurile sociale, alimentare pentru luna august

Cardurile sociale, alimentare pentru luna august

Premierul României a anunţat că au intrat banii pe cardurile pentru ajutoare sociale: 250 de lei, suma pe care o primesc beneficiarii odată la două luni. Oamenii nu sunt însă deloc încântaţi. Spun că banii nu le ajung mai deloc şi abia dacă reuşesc să îşi cumpere strictul necesar din alimentele de bază. 

Doamna Maria are 84 de ani şi locuieşte singură. Am întâlnit-o când  se întorcea de la piaţă.  Spune că nu are ce să facă cu cei 250 de lei pe care statul îi dă odată la două luni. Doamna Maria spune că, deşi nici în trecut nu avea o viaţă roz, atunci măcar îşi permitea să îşi cumpere alimentele de bază. Acum, îi e din ce în ce mai greu. 

În cazul pensionarilor, statul le dă bani doar celor care au un venit lunar mai mic de două mii de lei. În unele familii aceşti bani nu ajung nici măcar pentru o săptămână. Pentru luna august 2,4 milioane de români au primit câte 250 de lei de la stat.
 
Voucherele sociale se acordă o dată la două luni.   Oamenii  îşi pot cumpăra doar alimente şi există o listă cu supermarketurile care acceptă cardurile din programul Sprijin Pentru România.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt