Care e capitala europeană în care selfie-urile nu sunt privite cu ochi buni şi toate cluburile din oraş au la intrare semnul interzis pentru poze

Care e capitala europeană în care selfie-urile nu sunt privite cu ochi buni şi toate cluburile din oraş au la intrare semnul interzis pentru poze

Să mergi într-o vacanţă şi să nu faci măcar un selfie, e ca şi cum nu ai fost. Pare imposibil, mai ales pentru tineri. Ne place să ne surprindem în diverse ipostaze, mai ales atunci când călătorim. Însă nu toate oraşele europene privesc cu ochi buni selfie-urile. Berlinul le “urăşte“. 
Vrei să faci un selfie în Berlin? Răspunsul ar fi mai degrabă "nu". Locuitorii capitalei Germaniei pun mare accent pe intimitate, dar şi pe contracultură. Potrivit unei cercetări a Universităţii din Hohenheim cu privire la atitudini, comportamente şi percepţii asupra vieţii private, cetăţenii germani dezvăluie informaţii personale „destul de rar”. Iar când vine vorba de distribuirea fotografiilor cu ei înşişi pe reţelele de socializare, cum ar fi un selfie pe Instagram, cercetătorii au descoperit că „doar câţiva germani” au considerat că este util să facă acest lucru. 
Un oraş în care oamenii nu pot trai în prezent
Nici în club selfie-urile nu sunt acceptate. În comparaţie cu alte locaţii de distracţie din întreaga lume, în Berlin indivizii se pot simţi liberi să îşi împlinească dorinţele fără nicio teamă de repercusiuni în lumea exterioară. Astfel că mai toate cluburile din oraş au la intrare semnul interzis pentru poze. Se poziţionează ca spaţii sigure, special concepute pentru ca cei care le calcă pragul să se bucure de contracultură.
(Elena Andrei)

Afla mai multe despreselfieinterziseberlin
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt