Cargoscan împotriva contrabandiştilor

Cargoscan împotriva contrabandiştilor

Ghinion pentru contrabandişti! Poliţiştii Portului Constanţa au primit un scanner de containere, care vede şi prin tablă toată marfa din interior. Scannerul este mobil şi poate fi dus la orice container suspect pentru a-l verificat. Totul se întâmplă în doar 40 de secunde.

Scannerul urias pentru containere face o radiografie detaliata a tot ce este dincolo de peretele de tabla. Este in fapt, un aparat gigant cu raze X, la fel cu cele din spitale, numai ca puterea lui poate penetra si invelisul de otel. Dispozitivul de putere foloseste niveluri de radiatii mari, asa ca atunci cand e în functiune, emite un avertisment de siguranta.

Scannerul mobil are ca ţintă containerele şi TIR-urile care tranzitează Portul Constanţa pentru a se putea detecta mai rapid bunurile interzise care sunt introduse ilegal în ţară, printre care droguri, ţigări de contrabandă şi chiar migranţi.

Sistemul de radiografie al containerelor poate sa detecteze si materialele toxice sau radioactive. Este scenariul in care politistii nu mai stau la pupitrul de comanda, si-l opereaza prin telecomanda de la o distanta sigură.

Scannerul a costat 1 milion si jumatate de euro, iar cea mai mare parte, aproape 8o %, sunt bani nerambursabili de la Comisia Europeana.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt