Casă de pariuri online care activează şi în România - ofertă pentru a-şi schimba proprietarul

Casă de pariuri online care activează şi în România - ofertă pentru a-şi schimba proprietarul

Compania de jocuri online Kindred Group, care deţine operatorul de pariuri sportive Unibet,  precum şi brandul Vlad Cazino, ar putea fi preluată de grupul francez La Francese des Jeux (FDJ), Loteria Franceză, anunţă Profit.ro

Tranzacţia poate fi evaluată la aproximativ 2,5 miliarde de dolari.

Pe 22 ianuarie 2024, Kindred a primit o ofertă publică în numerar din partea FDJ pentru achiziţionarea tuturor acţiunilor Kindred Group plc. 
Anterior, începând cu aprilie 2023, board-ul companiei a efectuat o analiză strategică, iar unul dintre multiplele scenarii reieşite în urma analizei îl constituie o tranzacţie cu o terţă parte. Acceptarea ofertei de la FDJ este susţinută de board-ul Kindred, dar încă nu a fost acceptată de acţionari şi este supusă aprobărilor de reglementare necesare, precizează compania. 

În august 2023, FDJ a finalizat achiziţia Premier Lotteries Ireland, operatorul naţional de loterie, pentru o valoare de 350 de milioane euro.

Fondul de fonduri speculative din New York, Corvex Management, a ceruse Consiliului de Administraţie al Kindred, încă din 2022, să angajeze un consilier financiar care să examineze alternative strategice, inclusiv valoarea potenţială care ar putea fi obţinută printr-o vânzare sau o altă combinaţie de afaceri.

Kindred furnizează servicii de jocuri de noroc online în Europa, America de Nord şi Australia pentru peste 30 de milioane de clienţi din nouă mărci. În România, Kindred este reprezentată de Unibet şi Vlad Cazino.

Afla mai multe desprepariuri onlineunibet
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt