Casă pentru pisicile străzii

Casă pentru pisicile străzii

Sunt drăgălaşe, jucăuşe şi pline de viaţă. Şi, totuşi, românii nu se înghesuie să le adopte. Pentru a veni în ajutorul pisicuţelor de pe stradă, căci despre ele vorbim, o asociaţie din Cluj-Napoca le-a creat un spaţiu dedicat.

Sunt îngrijite, tratate, mângâiate şi, atunci când se poate, date spre adopţie. În România sunt prea puţine adăposturi de pisici, iar numărul lor este tot mai mare. Nici la capitolul sterilizare nu stăm prea bine. 

În timp ce câinii, de toate rasele, inclusiv maidanezi, sunt răsfăţaţii tuturor, şi îşi găsesc un cămin atât la curte, cât şi la bloc, pisicuţele nu sunt aşa norocoase. Trăind libere pe stradă, pisicile se înmulţesc peste măsură, dar multe dintre ele sunt, în acelaşi timp, victimele accidentelor auto sau ale celor care le urăsc. La Cluj-Napoca, o organizaţie non-guvernamentală a sărit în ajutorul felinelor.

Tratate şi îngrijite de voluntarii asociaţiei clujene, felinelor li se caută, apoi, stăpâni care să le adopte. Costurile zilnice pentru întreţinerea unei pisici nu sunt foarte mari, spun cei care au deja una acasă. Alta este problema şi, probabil, de aceea mulţi refuză să adopte una.

Costul sterilizării variază între 200 şi 500 de lei. În cazul câinilor de pe străzi există o legislaţie clară în acest sens, iar sterilizarea este gratuită şi, mai mult, obligatorie. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt