Case mistuite de flăcări în Dolj

Case mistuite de flăcări în Dolj

Mai multe gospodării din judeţul Dolj au fost cuprinse de flăcări uriaşe, iar patru persoane s-au intoxicat cu fum, după ce un incendiu de vegetaţie s-a extins la casele oamenilor.

După ce au muncit o viaţă întreagă, câteva familii din satul Zăval s-au văzut azi-noapte fără un acoperiş deasupra capului şi fără banii agonisiţi pe brânci în străinătate, vorbim de zeci de mii de euro.

Întregul sat este acum devastat, iar localnicii sunt revoltaţi şi spun că pompierii au ajuns prea târziu ca să mai poată salva ceva. Doar cu hainele de pe el şi cu un cal pe care a reuşit să îl salveze a mai rămas acest bărbat din comuna Zăval. Casa i-a a ars în totalitate chiar când se pregătea să o renoveze.

Odată cu casa şi banii au ars şi patru porci, dar şi recolta din acest sezon: tone de grâu, de porumb şi lucernă. Doar norocul şi nora sa a făcut ca bărbatul să mai fie în viaţă. Unui alt bărbat, flăcările nu i-au devastat doar casa, ci şi zecile de utilaje, maşini, cereale şi animale pe care le avea în gospodăria întinsă pe un hectar. Odată cu bunurile, toţi banii agonisiţi de-o viaţă au ars printre dărâmături.

Incendiul a pornit de pe un câmp aflat în apropierea gospodăriilor. Din cauza vântului însă, în doar zece minute, flăcările au ajuns la casele oamenilor. 

Fără să aibă timp să mai salveze din lucruri, localnicii au fugit din calea flăcărilor şi au fost la un pas să piară, din cauza fumului dens şi a aerului irespirabil. Patru persoane au ajuns la spital, intoxicate cu fum. Doru este cel care şi-a salvat vecinii din foc, cu ajutorul unui microbuz. Şi casa lui s-a făcut scrum, iar pagubele se ridică la o sută de mii de euro.

Oamenii au sunat disperaţi la 112, însă pompierii ar fi ajuns după zeci de minute de la primul apel. În sat nu există nici măcar apă curentă, astfel că intervenţia a fost şi mai dificilă. Oamenii au încercat să lupte cu flăcările de unii singuri.

Pompierii nu au dat explicaţii pentru intervenţia întârziată, doar au făcut inventarul pagubelor. Cât priveşte cauza incendiului, cel mai probabil focul a fost pus pentru arderea rezidurilor agricole. Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru distrugere din culpă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt