Catastrofă în Maroc. Cel puţin 2.500 de oameni au murit şi 2000 au fost răniţi

Catastrofă în Maroc. Cel puţin 2.500 de oameni au murit şi 2000 au fost răniţi
foto: twitter.com/KuratFoot

Catastrofa din Maroc atinge cote de neimaginat! Peste 2000 de oameni au murit sub dărâmături, sunt peste 2000 de răniţi iar peste 1400 dintre ei sunt în stare critică. Este cel mai mare dezastru care s-a abătut asupra ţării în toată istoria ei. Imaginile sunt apocaliptice, iar în zonele afectate salvatorii şi oamenii obişnuiţi caută cu disperare supravieţuitori.

Sub mormanele de moloz, în praful înnecăcios, cu fiecare oră care trece speranţa moare. Oamenii dorm sub cerul liber de frica unor noi replici, iar mulţi nu mai au absolut nimic. Cutremurul de 6,8 grade pe scara Richter a zguduit ţara atât de tare încât aproape totul a fost distrus. Au fost decretate trei zile de doliu naţional. 

Pentru a doua noapte la rând, supravieţuitorii seismului din Maroc au dormit sub cerul liber. Acoperiţi cu păturile pe care le-au mai găsit printre dărâmături s-au dus în parcuri sau au rămas pe străzi. sunt în stare de şoc. În câteva secunde viaţa li s-a schimbat radical. 

Odată cu răsăritul soarelui, oamenii deschid ochii şi văd în jur doar distrugere. Praf, moloz şi clădiri puse la pământ. Speră să fi fost doar un coşmar urât dar realitatea e mai rea acum decât orice vis. În Marrakesh, acolo unde seismul s-a simnţit teribil turiştii au surprins momentele tragice. Imediat cum au putut, turiştii s-au îmbarcat în primul zbor spre casă. 

Potrivit celui mai recent comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe, nu există niciun cetăţean român printre victimele seismului. De la Vatican, Papa Francisc se roagă pentru miile de victime. Regele Mohammed al şaselea al Marocului a cerut moschielor din întreaga ţară să organizeze rugăciuni funerare, în timp ce supravieţuitroii s-au înghesuit la spitale şi centre de donare de sânge pentru a veni în sprijinul victimelor.

72 de ore! Sunt cele mai importante pentru cei prinşi sub dărâmături. În acest timp mai au şanse să fie găsiţi în viaţă, aşa că salvatorii lucrează la foc automat, iar supravieţuitorii cu mâinile goale trag piatră cu piatră în speranţa că vor găsi pe cineva viu. Din păcate şansele sunt mici. Distrugerile se întind pe o suprafaţă mult prea mare pentru a fi toţi norocoşi.  Echipe din numeroase state s-au alăturat misiunii de căutare şi salvare. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt