Cazul Murgeni. Analizele toxicologice, negative

Cazul Murgeni. Analizele toxicologice, negative

Au venit primele rezultate ale analizelor de la Spitalul de psihiatrie Murgeni, acolo unde săptămâna trecută au murit trei pacienţi, în urma unei intoxicaţii.

Probele arată că toate conservele de peşte din depozitul unităţii medicale, din care mâncaseră cu o seară înainte, erau conforme. Acum sunt aşteptate concluziile pentru mâncarea de la Mănăstirea Floreşti, de unde spitalul a primit pomană mai multe pachete de mâncare. Între timp, mai mulţi pacienţi au fost externaţi.

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare Vaslui au luat probe, zilele trecute, de la cinci sortimente de conserve aflate în spitalul de la Murgeni. Buletinele de analiză arată că acestea nu erau stricate.

În urma incidentului, autorităţile au decis, ca măsură de precauţie, să retragă toate conservele de acest tip, din tot judeţul. Sunt aşteptate acum şi rezultatele analizelor pentru peştele primit de la mânăstirea Floreşti, care a fost gătit acolo şi împărţit bolnavilor ca pomană. Pacienţii intoxicaţi sunt în stare bună, iar unii au fost externaţi.

Întrebat despre situaţia de la Murgeni, ministrul Rafila nu a făcut prea multe comentarii. 
Trei pacienţi au murit şi alţu 29 au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat.Mănăstirea Floreşti a fost amendată cu 40.000 de lei, iar Spitalul Murgeni, cu 12.000 de lei.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt