Ce a spus Adrian Câciu, la Proiect de ţară: România, despre scutirea de impozit a pensiilor sub 3000 de lei

Ce a spus Adrian Câciu, la Proiect de ţară: România, despre scutirea de impozit a pensiilor sub 3000 de lei

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat în cadrul emisunii Proiect de ţară: România că propunerea privind creşterea la 3.000 de lei a pragului până la care nu se impozitează pensiile va fi analizată, iar ministrul de Finanţe urmează să vină cu un impact bugetar pe această temă.
”Primul ministru a solicitat ministrul de Finanţe să vină cu un impact bugetar şi vom lua această decizie în guvern. Am crescut sau am indexat pensiile cu 13,8%, am venit cu o serie de măsuri de spijini pentru cetăţeni. Evident că ne dorim ca cetăţenii să aibă venituri mai mari. Dar poate că o să mă întrebaţi cum am stat în 2023 cu bugetul României sau cum am închis deficitul României. Nu am nicio problemă, discuţia despre această scutire de impozit este din 2022 la sfârşit. 
Dacă vă aduceţi aminte, este o initiativă legislativă pe care a propus-o câţiva deputaţii din Partidul Naţional Liberal şi care a făcut obiectul discuţiei când eram şi eu Ministrul de Finanţe. Datorită impactului şi a situaţiei pe care o avea România, am mers pe alte măsuri. După cum ştiţi, atunci am avut alte măsuri de sprijin pentru pensionari, dincolo de indexarea care a fost de 12,5% la începutul anului 2023. Acum, Ministrul de Finanţe va veni cu impact, care e în jur de 2 miliarde, poate puţin mai mult. Pentru că aici nu vorbim doar de pensii. 
Foarte mulţi fac această confuzie. Pensiile între 2.000 şi 3.000 de lei nu vor fi impozitaţi. Nu, toate pensiile care sunt de la 2.000 de lei în sus, toate pensiile, pentru plafonul de până la 3.000 de lei nu vor fi impozitaţi. Deci nu intră doar cei care au pensii până la 3.000 de lei. Toate pensiile”, a precizat Adrian Câciu la Prima News. 
PNL a propus în şedinţa coaliţiei de luni creşterea de la 2.000 de lei la 3.000 de lei a pragului până la care nu se impozitează pensiile contributive. 

Afla mai multe desprepensiiadrian caciu
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt