Ceremonie faraonică în Egipt

Ceremonie faraonică în Egipt

Aleea Sfincşilor, proiectul faraonic prin care Egiptul vrea să-i readucă în ţară pe turiştii speriaţi de pandemie, a fost inaugurat cu fast. Publicul a putut păşi pentru prima oară pe impresionanta espalandă de 3 kilometri care leagă templul din Karnak de Luxor. Sute artişti şi dansatori au oferit un spectacol grandios.

Ceremonia de deschidere a Aleii Sfincşilor s-a dorit o punere în scenă a festivalurilor antice. Acum aproape 4 milenii acest traseu era parcurs anual de faraonii egipteni care vizitau complexul de temple din zonă. Muzica a răsunat din nou pe grandioasa esplanadă.

Sute de statui reprezentând animale mitologice au putut fi admirate de-a lungul bulevardului. Ţinta finală a traseului fabulos a fost templu lui Amon-Ra, una dintre principalele zeităţi din panteonul egiptean.

La ceremonie a fost prezent şi preşedintele egiptean, Abdel Fattah al-Sisi, care a declarat că vrea să facă din vastul complex de temple, Karnak, un muzeu în aer liber. Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol plin de culoare şi un fastuos foc de artificii.

Autorităţile din Egipt speră ca acest eveniment să aducă revigorarea sectorului turistic, grav afectat de pandemia de coronavirus. În anul 2020, veniturile încasate de pe urma turiştilor veniţi să viziteze ţara africană au scăzut cu aproape 4 miliarde de dolari.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt