Charles Michel, reacţie la discursul lui Macron care atenţionează că Europa ar putea muri: Orice proiect democratic este muritor

Charles Michel, reacţie la discursul lui Macron care atenţionează că Europa ar putea muri: Orice proiect democratic este muritor

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a estimat luni că orice proiect democratic este ''prin natura sa, muritor'', drept reacţie la discursul preşedintelui francez Emmanuel Macron, care a afirmat săptămâna trecută că UE ar putea "muri", relatează Agerpres.

"Orice proiect democratic, orice model democratic este, prin natura sa, muritor", a declarat Michel cu prilejul unui eveniment de marcare a 20 de ani de la extinderea din 2004, când zece state au aderat la UE.

Totuşi, a subliniat el, această constatare nu este menită să dea "o impresie pesimistă" privind starea UE.

"Sunt optimist", a spus el. "Cred că avem forţele necesare, instrumentele necesare şi că suntem lucizi", a adăugat preşedintele Consiliului European.

Într-un discurs cu o tentă alarmistă susţinut joi la Sorbona, la Paris, Emmanuel Macron a insistat asupra pericolelor care ameninţă UE.

"Trebuie să fim lucizi astăzi asupra faptului că Europa noastră este muritoare, ea poate muri. Asta depinde numai de alegerile noastre dar aceste alegeri trebuie făcute acum" pentru că "în orizontul următorului deceniu, (...) riscul este imens de a fi fragilizaţi, chiar retrogradaţi", a adăugat el.

Afla mai multe despremacronmichelue
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt