Ciolacu a dispus omologarea în România a vaccinului vietnamez contra pestei porcine. Institutul Cantacuzino l-ar putea produce pentru piaţa europeană

Ciolacu a dispus omologarea în România a vaccinului vietnamez contra pestei porcine. Institutul Cantacuzino l-ar putea produce pentru piaţa europeană

Premierul Ciolacu a anunţat că, în urma unei donaţii de vaccinuri contra pestei porcine din partea Vietnamului, a dispus ca ANSVSA să iniţieze demersurile în vederea omologării acestui vaccin. În urma omologării, Institutul Cantacuzino ar urma să îl producă atât pentru piaţa internă, cât şi pentru cea europeană, informează Profit.ro.

Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunţul cu prilejul întâlnirii prim-ministrul Vietnamului, Pham Minh Chinh, aflat în vizită oficială în România.

 Intenţia celor două guverne este de a colabora în domenii de interes reciproc, precum: întreprinderi mici şi mijlocii, industria farmaceutică, agricultură, industria IT, energie regenerabilă şi construcţii/imobiliare.

”Vă mulţumesc personal pentru implicarea dumneavoastră în donaţia de vaccinuri împotriva pestei porcine. Este un gest care, alături de investiţiile de zeci de milioane de euro pe care le facem acum, ne va ajuta să reechilibrăm efectivele de suine din România, grav afectate de această problemă.  

Tocmai de aceea, îmi doresc ca această donaţie să constituie baza pentru o cooperare de anvergură în domeniul farmaceutic.  Vreau să producem în România aceste vaccinuri, la Institutul Cantacuzino, atât pentru piaţa internă, cât şi pentru cea europeană. Este un proiect la care ţin foarte mult şi am dispus deja ca ANSVSA să iniţieze demersurile pentru testarea în vederea omologării acestor vaccinuri contra pestei porcine”, a declarat Marcel Ciolacu, care a adăugat că vaccinurile sunt produse conform unei tehnologii noi.

Ciolacu i-a mai propus omologului vietnamez realizarea unui parteneriat cu Antibiotice Iaşi pentru distribuţia produselor companiei româneşti pe piaţa vietnameză.

Şeful Executivului a mai spus că se va implica pentru ca unele dintre cele mai importante companii de stat româneşti – Transgaz, Transelectrica sau Romarm - să dezvolte parteneriate cu firmele omoloage din Vietnam.  

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt