Ciolacu îi contrazice pe liderii armatelor din Marea Britanie şi Germania: ”Nu este cazul să ne pregătim de război”

Ciolacu îi contrazice pe liderii armatelor din Marea Britanie şi Germania: ”Nu este cazul să ne pregătim de război”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, întrebat ce transmite Guvernul României, în contextul afirmaţiilor şefului armatei britanice şi liderului PPE Manfred Weber care avertizează populaţia să se pregătească de război, că „nu este cazul să ne pregătim de război”.
„Nu este cazul să ne pregătim de război”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat despre avertismentele şefului armatei britanice care le cere oamenilor să se pregătească de război şi ale liderului PPE Manfred Weber, vineri la Baia Mare.
Generalul Patrick Sanders, şeful armatei britanice a spus că populaţia din Regatul Unit trebuie să fie pregătită să ia armele în mână într-un război împotriva Rusiei, fiindcă armata profesionistă din prezent este prea mică. Reprezentanţii Ministerului Apărării de la Londra au trebuit să precizeze că nu are planuri de recrutare, informează The Guardian.
La rândul său, liderul grupului PPE Manfred Weber a precizat că, în contextul unei posibile reveniri a lui Donald Trump la Casa Albă, că solicită europenilor să se pregătească de război fără sprijinul Statelor Unite şi să îşi construiască propria umbrelă nucleară, a relatat Politico.
Putin ar putea ataca NATO în „5-8 ani” 
 
De asemenea, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a spus într-un interviu acordat cotidianului Der Tagesspiegel că statele membre ale Uniunii Europene trebuie să se pregătească în vederea unui război cu Rusia. El şi-a exprimat îngrijorarea faţă de o extindere a războiului din Ucraina, relatează News.ro. 
 
Fostul parlamentar, membru al Partidului Social Democrat (SPD) al cancelarului Olaf Scholz, trage un semnal de alarmă cu privire la „ameninţările voalate” ale preşedintelui rus Vladimir Putin. 
 
„Auzim ameninţări ale Kremlinului aproape zilnic. Trebuie să ţinem, aşadar, cont de faptul că Vladimir Putin ar putea ataca într-o bună zi un stat membru NATO. Trebuie să reînvăţăm să trăim cu pericolul”, avertizează el. În ciuda faptului că un atac rus nu pare probabil „pentru moment” în opinia sa, ministrul german îşi avertizează aliaţii europeni cu privire la viitorul conflictului. „Experţii noştri se aşteaptă, peste cinci-opt ani, la o perioadă în care acest lucru este posibil”, avertizează Pistorius.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt