Ciorba rădăuţeană, fenomen pe Netflix

Ciorba rădăuţeană, fenomen pe Netflix

Inventată acum 41 de ani de o bucătăreasă din Rădăuţi, ciorba rădăuţeană a câştigat un renume internaţional pentru gustul său unic şi pentru că e un preparat sănătos, cu un conţinut scăzut de calorii. După ce a fost inclusă într-un top al celor mai bune supe din lume, a devenit şi subiect de documentar pe Netflix.

Jurnalistul britanic, Charlie Ottley, a mers special la Rădăuţi să afle celebra reţetă. Acum, tot mai multe restaurante din ţară, dar şi din străinătate au inclus ciorba în meniu.

Aşa că jurnalistul britanic Charlie Ottley şi-a început călătoria în Bucovina, pentru a descoperi originile acestui preparat extraordinar şi unic în lume. Şi a mers direct la sursă, la femeia care a inventat ciorba rădăuţeană în urmă cu mai bine de patru decenii, şi care ştie reţeta perfectă. 

Episodul  din ,,Flamours of Romania” în care este prezentată ciorba rădăuţeană este un adevărat succes pe Netflix. De atunci, turiştii care ajung prin Rădăuţi se opresc la restaurantul Corneliei Dumitrescu. Unii vizitatori au fost atât de impresionaţi de preparat încât şi-au dorit să îl aibă în propriul restaurant.  

Edilul oraşului vrea să facă acum şi o sărbătoare locală, ziua ciorbei rădăuţene! Cei care gustată ciorba rădăuţeană au doar cuvinte de laudă. Iar cel mai frumos lucru este că noua generaţie de bucătari duce mai departe renumele ciorbei rădăuţene, pe care încearcă să o reinventeze. 

În restaurantele din România, o porţie de ciorbă rădăuţeană costă în medie 20 de lei, însă doar într-un singur loc se face după reţeta originală!

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt