Civili cu arma în mână

Civili cu arma în mână

Iminenţa unui conflict cu Rusia a determinat autorităţile ucrainene să ia măsuri fără precedent. Civili de toate
vârstele, printre care şi copii, sunt instruiţi de militari să folosească arme de foc. În acest context, Canada anunţă că îşi repatriază o parte a angajaţilor de la ambasada din Kiev.

Demonstrativ, în lumina reflectoarelor, armata ucraineană a prezentat un material video în care militarii îi învaţă pe civili cum să folosească arme de foc. Cu peste 120 de mii de soldaţi ruşi masaţi la graniţele ţării, o invazie poate avea loc în orice moment. La instrucţia din Kiev au luat parte oameni de toate vârstele. Bătrâni şi copii având în mână replici din lemn ale unor puşti au fost iniţiaţi în utilizarea unui Kalaşnikov.

Pe acest fundal sumbru, Canada anunţă că îşi repatriază o parte importantă a personalului diplomatic din Ucraina. În semn de sprijin pentru fostul stat sovieric, la Kiev a ajuns şi ministrul Apărării de la Ottawa. 900 de militari canadieni sunt deja prezenţi în Ucraina

Prezenţa aliată în Ucraina este minimă. Iar prin vocea secretarului general al NATO, organizaţia anunţă că nu
intenţionează să trimită trupe în sprijinul Ucrainei în cazul unei invazii ruseşti.

În acest timp, la ONU are loc o reuniune a Consiliul de Securitate. Principala temă de discuţie este concentrarea de forţe militare ruseşti la graniţa cu Ucraina.

Afla mai multe desprearmecivilitop stiriucraina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt