VIDEO - CNN publică noi dovezi din Afganistan, din timpul retragerii trupelor americane. Imaginile contrazic anchetele Pentagonului

VIDEO - CNN publică noi dovezi din Afganistan, din timpul retragerii trupelor americane. Imaginile contrazic anchetele Pentagonului

Noi dovezi video descoperite de CNN subminează în mod semnificativ două investigaţii ale Pentagonului cu privire la un atac sinucigaş ISIS în afara aeroportului Kabul, în timpul retragerii trupelor americane din Afganistan, în august 2021, dezvăluie televiziunea americană. 

Incidentul s-a soldat cu moartea a 13 militari americani şi a aproximativ 170 de afgani care căutau cu disperare ajutorul SUA pentru a fugi de la preluarea de către talibani a controlului asupra Kabulului. Timp de doi ani, armata americană a  spus că pierderile de vieţi omeneşti au fost cauzate de o singură explozie şi că trupele care au raportat că au intrat sub foc şi că au ripostat au fost probabil confuze în urma haosului provocat.

Acum, o înregistrare video captată de camera GoPro a unui puşcaş marin, care nu a mai fost văzută public în întregime până acum, arată că au fost mult mai multe focuri de armă decât a recunoscut vreodată Pentagonul. O duzină de militari americani, care se aflau la faţa locului şi au vorbit cu CNN sub anonimat de teama represaliilor, au descris în detaliu focurile de armă.

Afla mai multe despreafganistanpentagontalibanicnn
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt