Cod galben şi portocaliu de vremea rea în aproape toată ţara

Cod galben şi portocaliu de vremea rea în aproape toată ţara
foto: Administraţia Naţională de Meteorologie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două coduri de vreme rea în cea mai mare parte a ţării care sunt în vigoare până la ora 2 a nopţii de miercuri spre joi pentru nordul şi estul Munteniei, estul Transilvaniei şi în Moldova.

,,În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h) şi izolat vijelii şi grindină", a anunţăt ANM

A fost emisă şi o avertizare cod portocaliu valabilă în intervalul 30 august, ora 12 – 30 august, ora 23. ,,În nordul şi estul Munteniei, estul Transilvaniei şi în Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 35...40 l/mp şi izolat peste 50...60 l/mp”, a transmis ANM.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt