Cod portocaliu de inundaţii în vestul ţării

Cod portocaliu de inundaţii în vestul ţării

Inundaţiile au făcut prăpăd în mai multe localităţi din vestul ţării. Judeţul Caraş-Severin s-a aflat sub cod portocaliu de avertizare hidrologică. Mai multe gospodării au fost inundate după o ploaie torentială care nu a durat însă mai mult de 20 de minute. Meteorologii spun însă că apa căzuta a depăşit 70 de litri pe metru pătrat.

Sunt imagini filmate în localitatea Bocşa, judeţul Caraş Severin. Oamenii s-au trezit peste noapte cu gospodăriile măturate de viitură. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenţă Reşiţa a trimis la Bocşa mai mulţi pompieri care au reusit să scoată apa din curţile localnicilor. În sprijin a fost adus un buldoexcavator pentru a decolmata albia pârâului care a ieşit din matcă.

În cartierul Doman din Reşiţa, salvatorii militari au evacuat apa din subsolul unei case, iar la Dognecea, lângă Caransebeş au intervenit pentru scoaterea apei din două locuinţe.

Ploile vor continua şi săptămâna următoare, anunţă meteorologii. De săptămâna viitoare temperaturile vor scădea chiar şi cu 10 grade celsius. Maxima, în unele zone nu va depăşi două grade.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt