Comori de presă românească

Comori de presă românească

Primele ziare din spaţiul românesc, articole în primă ediţie semnate de Eminescu, Caragiale sau Kogălniceanu sau publicaţii princeps din Epoca de Aur. Sunt doar câteva dintre materiale de presă expuse zilele acestea la Biblioteca Academiei. În total, peste 8 mii de exemplare originale care creionează istoria de aproape două secole a presei româneşti.

Expoziţia ”Presa românească între tradiţie şi inovaţie” aduce în faţa publicului materialele orginale care ilustrează istoria presei româneşti de la începuturi până în perioada modernă.

Interbelicul a fost cea mai infloritoare perioadă a presei româneşti. În 1927 existau deja peste 700 de ziare şi 540 de reviste. Publicaţii precum Universul, Dimineaţa sau Adevărul aveau tiraje de 200 de mii de exemplare.

Până la generalizarea folosiririi tiparului singura sursă de informare a populatiei erau foile volante. Expoziţia are şi câteva exemplare care arată tranziţia spre modernism a presei.

Recitite după secole sau decenii scierile redau atmosfera, mentalitatea şi traiul de zi cu zi al oamenilor de atunci.

Expoziţia dedicată presei româneşti de la Biblioteca Academiei rămâne deschisă până pe 24 martie, iar intrarea este liberă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt