Comuna unde elevii merg cu drag la şcoală

Comuna unde elevii merg cu drag la şcoală
foto: turnulsfatului.ro

Într-o Românie în care sistemul de învăţământ este greoi şi depăşit şi se schimbă de la un an la altul, încă mai găsim dascăli curajoşi, care îi învaţă pe elevi să creadă în şansele lor de reuşită!

Un exemplu am găsit în inima ţării, la Sibiu, unde o profesoară pregăteşte zeci de copii prin trei metode inedite, care le stimulează creativitatea şi inspiraţia. Daniela Danka este un tânăr cadru didactic care a fost deja premiat la nivel naţional pentru  tot ceea ce face în sprijinul elevilor săi.

Faceţi cunoştinţă cu Daniela Danka, o profesoară în vârstă de 38 de ani, care predă limba şi literatura română celor 60 de copii de la Şcoala Generală din comuna sibiană Roşia. Elevii îi spun ,,doamna Dana”, mai ales că profesoara a reuşit să şi-i apropie de când a adus în şcoală metode de învăţare inovatoare. Muzeul literar este una dintre acestea.

Lecţia continuă, apoi, cu metoda ,,harta textului”, plină de culoare, fără limbă de lemn şi bazată pe imagini desprinse din cărţile citite. La orele predate de doamna Dana, simţul artistic este la el acasă, iar poveştile sunt transpuse în viaţă prin scenete în care personajele sunt create cu ajutorul umbrelor.

Dragostea pentru copii şi educarea lor într-un mod cât mai uşor şi aplicat i-au purtat paşii profesoare în ţări ca Elveţia, Austria şi Germania, unde s-a perfecţionat în metode inteligente de învăţare.

Proiectele puse în scenă de Daniela Danka sunt prezentate atât în clasă, cât şi într-un amfiteatru special amenajat în curtea şcolii. Pentru tot ce a făcut, profesoara a fost nominalizată de membrii comunităţii la titlul de ”Profesorul Anului din Mediul Rural” 2023. Iar la Gală a câştigat un onorabil loc III, la categoria ”Dezvoltarea literaţiei”. 
Când a ajuns la şcoala din comuna Roşia, Daniela Danka le-a promis părinţilor că le va ajuta copiii să înveţe pentru a promova examenele cu brio. Şi a reuşit. 
Metodele doamnei Dana i-au încântat pe elevi, care învaţă acum cu multă plăcere. Şi părinţii, dar şi reprezentanţii comunităţii spun că profesoara are un merit important în dezvoltarea educaţională în zonă.
Nu doar metodele inovative de învăţare ale Danielei Danka îi atrag pe copiii din Roşia, ci şi modul în care îi provoacă să facă temele, acasă. Pentru a le stimula creativitatea, profesoara le cere să sintetizeze noţiunile învăţate prin realizarea de portofolii. Acestea sunt, de fapt, minicărticele care cuprind elementele esenţiale ale temei studiate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt