Concurs de atelaje canine în Pasul Tihuţa

Concurs de atelaje canine în Pasul Tihuţa

Eveniment inedit şi spectaculos în Pasul Tihuţa. Concurenţi de pe întregul continent s-au întrecut astăzi în singurul concurs de atelaje canine din România. Zeci de câini, special antrenaţi, pentru curse pe zăpadă au făcut deliciul celor ajunşi în zonă. Un concurent din Polonia a luat cele mai multe premii.

Aşa începe o cursă la minus 10 grade Celsius. Rând pe rând, sportivii, care poartă denumirea de musheri (maşări) au urcat pe sănii şi au pornit pe traseele de peste 10 kilometri, trasate pe zăpadă. Totul, într-o colaborare perfectă cu patrupezii ce aleargă chiar şi cu peste 30 de kilometri pe oră.

Pentru ca în timpul sezonului să fie cei mai rapizi, câinii, de regulă din rasa Husky, au nevoi de antrenamente şi îngrijiri speciale.

Este a cincea ediţie a concursului de atelaje canine Drumul Romanilor, singurul de pe teritoriul României. Totul se
petrece în Pasul Tihuţa, din Bistriţa-Năsăud, o zonă în care fiecare iarnă cad zăpezi mari.

Anul acesta, au luat startul la curse 35 de participanţi din 8 ţări europene. Cele mai multe trofee, inclusiv premiul special de 500 de euro, le-a luat un concurent venit tocmai din Polonia. Acesta spune că s-a îndrăgostit de România şi aşteaptă nerăbdător să revină.

Competiţia, care adună la fiecare ediţie campioni mondiali şi europeni, s-a putut desfăşura anul acesta, după ce în 2021, din cauza vremii prea calde, organizatorii au fost nevoiţi s-o anuleze.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt