Concurs de răţuşte pe Bega

Concurs de răţuşte pe Bega

Concursul răţuştelor de cauciuc, de pe râul Bega, este deja un eveniment de tradiţie la Timişoara. În fiecare vară, un ONG local vinde mii de asemenea jucării, iar banii strânşi sunt destinaţi finanţării unui proiect. Anul acesta, cei aproape cinci mii de euro, obţinuţi prin vânzarea răţuştelor, vor fi donaţi unui liceu, pentru elevii cu probleme de vedere din Timişoara.

Asa si-au inceput calatoria pe apa cele cateva mii de ratuste galbene de cauciuc. Distanta aleasa de organizatori pentru concursul ratustelor a fost intre 2 poduri din zona centrala. Cursa a durat aproape 20 de minute si a fost urmarita cu multa emotie de cateva sute de timisoreni adunati pe malul riului Bega. Cei mai entuziasmati au fost copiii.

Pentru a crea curentii, care sa duca jucariile, pompierii militari dar si reprezentantii unui serviciu voluntar de interventie, SALVO, au folosit pompe de apa si o ambarcatiune

Ratustele au putut fi cumparate de la un stand amplasat pe malul riului Bega. O asemenea jucarioara a costat 10 lei.

Pentru a putea stabili castigatorul, ratustele au fost dirijate spre o palnie de unde au fost extrase primele 20 de jucarii in ordinea sosirii. Primii 3 castigatori nu s-au prezentat insa sa-si ridice premiul, biletele fiind cumparate pe net

Banii obtinuti din cumpararea ratustelor vor fi donati unui liceu din Timisoara

Organizatorii spun ca vor continua concursul de ratuste si anul viitor iar banii ce se vor obtine vor fi folositi pentru o alt proiect.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt