Congresul UEFA îi permite lui Ceferin să candideze pentru un al patrulea mandat de preşedinte

Congresul UEFA îi permite lui Ceferin să candideze pentru un al patrulea mandat de preşedinte

Congresul UEFA a aprobat, joi, la Paris, un amendament care îi permite preşedintelui Aleksander Ceferin, care a fost ales pentru prima dată în fruntea Confederaţiei Europene de Fotbal în 2016, să candideze pentru un al patrulea mandat în 2027.
Dispoziţia a fost aprobată cu două treimi din voturile exprimate, aşa cum prevede statutul forului.
Textul nu elimină limitarea la trei mandate, una dintre măsurile-cheie luate în aprilie 2017 de Ceferin după valuri de scandaluri care a dus la restricţii similare la Federaţia Internaţională (FIFA) şi la Comitetul Olimpic Internaţional (CIO).
Cu toate acestea, se precizează că această regulă, care se aplică tuturor membrilor Comitetului Executiv, nu ia în considerare mandatele "începute înainte de 1 iulie 2017". Acest lucru îi va permite lui Ceferin, care a fost ales din nou în 2023 pentru un nou mandat de patru ani - care ar fi trebuit să fie ultimul - să candideze şi în 2027 şi să rămână astfel în funcţie până în 2031.
Limita de vârstă de 70 de ani pentru alegerea sau realegerea în Comitetul Executiv al UEFA a fost, de asemenea, eliminată, informează News.ro.

Afla mai multe despreceferinuefacandidat
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt