Copii, aduşi să se roage la Sf. Parascheva

Copii, aduşi să se roage la Sf. Parascheva

La racla Sfintei Cuvioase Parascheva, pelerinii ajung cu sufletul deschis. Sunt mame cu copii de mână sau femei însărcinate care au bătut ţara doar să mulţumească pentru minunile din vieţile lor. Spun că doar prin credinţă îşi pot ţine de mână copiii sau îi pot aştepta. Peste 100 de mii de oameni au ajuns până acum la Iaşi, iar numărul lor va creşte enorm zilele ce vor urma. 

De la primele ore ale dimineţii, credincioşii s-au aşezat cuminţi la coadă pentru a se ruga. Copiii îşi ţineau cuminţi părinţii de mână dar după ore state la coadă, mulţi au cedat oboselii. 

Cei mai mulţi au venit înarmaţi cu răbdare dar şi cu bucurie în suflet şi speranţă în rugăciunile spuse lângă racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. O altă femeie, cu probleme grave de sănătate, a stat ore întregi cu copiii la coadă, să ajungă să se roage la moaşte. Emoţionată şi cu cele două fetiţe de mână aştepta de la ora 11.

O mamă cu cinci copii a ajuns la Iaşi tocmai de la Botoşani. A pus în bagaj haine mai groase şi cu toţii s-au înarmat cu răbdare. Această mamă din Bârlad a reuşit să rămână însărcinată după ce a venit de mai multe să se roage la Sfânta Cuvioasă Parascheva şi acum a luat copiii de mână şi i-a adus şi pe ei.

Pelerinajul de la Iaşi continuă până pe data de 15 octombrie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt