Copii înecaţi la scăldat

Copii înecaţi la scăldat

Drame în oglindă seara trecută în vestul ţării. Un copil în vârstă de 11 ani şi un adolescent de 16 s-au înecat în apele Timişului şi ale Mureşului. În amândouă cazurile, trupurile au fost scoase de scafandri militari, iar medicii echipajelor SMURD au încercat să îi resusciteze. Fără succes, însă.

Un copil de 11 ani din Chevereşul Mare, judeţul Timiş, a mers la scăldat împreună cu fraţii lui mai mari. Băiatul, care nu ştia să înoate, a ajuns într-o groapă, a fost prins de un vârtej şi nu a mai reuşit să iasă la suprafaţă. Unul dintre fraţi a sărit să îl scoată, dar era cât pe aci să se înece şi el. A fost salvat în ultimul moment de cel de-al treilea frate.

Imediat, cei aflat pe mal au dat alarma. Prea târziu, însă. Apele Timişului l-au dus câteva sute de metri în aval.

Copilul a fost găsit după mai bine de jumătate de ora.

Şi în Arad, un adolescent de 16 ani şi a pierdut viaţa în apele râului Mureş. A mers la scăldat, împreună cu o prietenă. Din cauza curenţilor puternici, însă, băiatul nu a mai putut să iasă din apă.

Chiar dacă medicii şi paramedicii SMURD sosiţi de urgenţă la faţa locului au efectuat manevrele de resuscitare, băiatul nu a mai putut fi salvat. Este s 6 a persoană care moare înecată în apele din Arad în mai puţin de 2 luni.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt