Copii morţi după ce s-au intoxicat cu insecticid

Copii morţi după ce s-au intoxicat cu insecticid

Doi copii au murit, iar altul se află în stare gravă în secţia de terapie intensivă, după ce mama lor i-a spălat pe cap cu o subststanţă toxică pentru că aveau păduchi. Cei trei erau fraţi şi aveau vârste cuprinse între 7 şi 9 ani. Autorităţile au deschis deja o anchetă pentru a afla toate detaliile care au condus la această tragedie.

Cei trei copii au fost preluaţi de medici în stare gravă de acasă, din comuna braşoveană Ungra. În autospecială, însă, doi dintre fraţi au intrat în stop cardiorespirator şi nu au mai putut fi salvaţi. Cel de-al treilea copil, care se zbate între viaţă şi moarte, a fost transferat cu elicopterul la Spitalul din Târgu Mureş, unde a intrat direct în operaţie.

Ulterior intervenţiei, copila a intrat şi ea în stop cardio respirator. Deşi este încă în viaţa, medicii sunt rezervaţi cu
privirle la şansele ei de supravieţuire.

Între timp, echipajele SMURD au revenit în casa în care a avut loc tragedia. De acolo le au preluat pe mama şi pe
bunica copiilor. Şi ele s-au intoxicat cu substanţa pe care au folosit o pentru a scăpa de păduchi. Din primele informaţii femeile ar fi folosit Tomoxan, un deparazitant de uz animal folosit în special pentru ovine.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt