Copii salvaţi prin educaţie. Festivalul Brazilor şi al şanselor

Copii salvaţi prin educaţie. Festivalul Brazilor şi al şanselor
foto: salvaticopiii.ro

Copiii din România sunt cei mai expuşi riscului de sărăcie, dintre toate statele Uniunii Europene. Concret, 4 din 10, arată datele Eurostat. Educaţia poate reprezenta însă salvarea şi calea către o viaţă mai bună. Tocmai de aceea, Salvaţi Copiii organizează în fiecare an Festivalul Brazilor de Cărciun.

Brazi reinventaţi, creaţi de designeri, sunt scoşi la licitaţie, iar banii strânşi merg către educaţia copiilor din medii defavorizate. Anul acesta, gala va avea loc pe 8 decembrie. 

Nicuşor are 17 ani şi este din Bucureşti. Nu a a avut parte de cel mai bun start în viaţă. Când ceilalţi copii de vârsta lui mergeau la şcoală, el îşi ajuta mama. Când Nicuşor a împlinit 12 ani, mama a găsit puterea să rupă cercul vicios şi a vrut să îl înscrie la o şcoală normală. Numai că, povesteşte adolescentul, nu a fost primit, din cauza vârstei şi, crede el, a etniei. Şansa a făcut însă  să intre în programul A doua şansă, derulat de Salvaţi Copiii. 

Prin intermediul programului, Nicuşor a absolvit opt clase în doar câţiva ani.  Acum e la şcoala profesională, unde învaţă mecanica  şi în paralel lucrează part time. Educaţia e cea care l-a salvat. Pentru cât mai multe şanse la educaţie oferite copiilor din medii defavorizate, Salvaţi Copiii va organiza anul acesta a 23-a ediţie a  Festivalul Brazilor de Crăciun. Fiecare exponat care va fi scos la licitaţie spune o poveste.
Bradul minimalist se remarcă printr-un detaliu preţios. O poveste emoţionantă o are bradul realizat chiar de echipa Salvaţi Copiii. Pentru a realiza bradul, Ştefania a avut ajutoare de nădejde: copiii din programe. 
 
În cele 22 de ediţii de până acum ale festivalului s-au strâns fonduri de peste 8 milioane de euro. 73% dintre copiii înscrişi în programele organizaţiei au avut un progres şcolar bun şi foarte bun, arată datele Salvaţi Copiii. Pentru că uneori este nevoie doar de o şansă pentru a schimba un destin. 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt