Cozi ca în comunism la poarta grădiniţelor

Cozi ca în comunism la poarta grădiniţelor
foto: Inquam Photos / George Călin

Mii de părinţi din Bucureşti s-au aşezat aseară la ora 9,  la cozi în faţa grădiniţelor şi au stat acolo ore în şir. În picioare sau pe scăunele aduse de acasă, tinerii părinţi au reînviat tradiţia bunicilor lor, care stăteau la fel la coadă, la carne. De această dată, "prada" era un loc la grădiniţele de  vară.  Numărul locurilor finanţate de primării la creşele şi grădiniţele de vară este limitat, aşa că oamenii s-au călcat în picioare la porţile instituţiilor de învăţământ.

Sunt peste 30 de ani între primele imagini şi cele de acum. Difernţa pare a fi numai în culoare. Se adaugă motivul; dacă înainte de 89 oamenii stăteau pe scăunele la cozi la lapte, brînză,ouă sau pâine, acum stau la locuri în grădinişe. 

Suntem în cartierul Dristor, la grădiniţa 88. E miercuri, ora 8, iar adunarea părinţilor a început acum 12 ore. Poarta grădiniţei s-a deschis la 9 dimineaţa. Urmează moment de meci de rugby. Frustarea a crescut după ce unele dosare au fost respinse. 

Robert Negoiţă. primarul sectorului 3, a venit în mijlocul părinţilor nemulţumiţi, dar a pasat  la Inspectoratul Şcolar. Inspectoratul a găsit repede vinovaţii: părinţii. Cele aproximativ 1.500 de locuri disponibile în tot sectorul 3 s-au dovedit a fi insuficiente, chiar dacă primarul are o cu totul altă părere. Aproape 10.000 de locuri sunt disponibile la grădiniţele de vară din tot Bucureştiul. Sectorul 6 se află pe primul loc cu peste 3.600 de locuri.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt