Creşte îngrijorarea privind atacurile asupra politicienilor germani, după ce o senatoare din Berlin a fost lovită în cap cu un obiect dur

Creşte îngrijorarea privind atacurile asupra politicienilor germani, după ce o senatoare din Berlin a fost lovită în cap cu un obiect dur

Senatorul şi fostul primar al oraşului Berlin, Franziska Giffey, a devenit cea mai recentă victimă dintr-o serie de atacuri asupra politicienilor germani, un bărbat lovind-o din spate cu un obiect greu în timp ce vizita o bibliotecă locală, potrivit unui comunicat al poliţiei transmis miercuri, relatează Reuters.

Giffey, ministru al economiei în guvernul local şi membră a Partidului Social-Democrat (SPD) al cancelarului Olaf Scholz, a fost rănită uşor în urma atacului, au declarat poliţia şi procuratura locală.

Un bărbat a lovit-o în cap şi în gât cu o pungă ce conţinea ceva dur înainte de a fugi, se arată în comunicat, adăugând că Giffey a mers la spital pentru scurt timp pentru a-şi trata durerea.

Atacul survine în condiţiile în care se fac apeluri pentru o mai mare protecţie poliţienească a politicienilor din Germania, după o serie de atacuri verbale şi fizice împotriva acestora.

Patru adolescenţi sunt anchetaţi după ce un membru german al Parlamentului European a fost bătut şi spitalizat în timp ce lipea afişe electorale ale SPD în oraşul Dresda, în estul ţării.

Membri proeminenţi ai Verzilor, care se află în coaliţie cu SPD-ul cancelarului Olaf Scholz la nivel federal, s-au confruntat, de asemenea, cu proteste furioase în acest an, când Germania organizează o serie de alegeri în landuri, pe fondul creşterii sprijinului pentru extrema dreaptă.

Afla mai multe desprefranziska giffeyvictimaspd
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt