Crevedia arată ca după război

Crevedia arată ca după război
foto: INQUAM Photos / George Calin

Munca lor de o viaţă s-a făcut scrum în doar câteva secunde. Cei care locuiau lângă staţia GPL de la Crevedia au rămas doar cu hainele de pe ei. Casele lor sunt distruse complet, iar acum se gândesc cu groază că trebuie să o ia de la zero. Unul dintre răniţi povesteşte cu nod în gât iadul prin care a trecut. Spune că este norocos că încă este în viaţă. Oamenii care s-au întos acasă dorm cu frică şi au coşmaruri că oricând cisterna pe care pompierii o răcesc de câteva zile ar putea exploda. Atenţie, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional! 

Aşa arată casa acestui localnic după exploziile de la Crevedia. Totul este scrum. Nu a mai rămas nimic întreg, iar casa este acum o ruină şi arată ca după război. 

Scrum este şi casa domnului Constantin Gavrilescu. Descrie momentul exploziilor ca pe un iad. Iar totul a fost cu atât mai greu cu cât soţia sa este bolnavă şi nu se poate deplasa. Au rămas în câmp crezând că ce era mai rău a trecut. A treia explozie i-a pus la pământ însă. 

Soţia sa are arsuri pe spate şi mâini şi este încă internată la Spitalul Universitar. El s-a ales cu arsuri pe picioare şi mâna stângă. Explozia i-a făcut scrum munca de o viaţă şi spune că vrea ca cei care au greşit să îi construiască locuinţa din temelii.

I-au rămas doar hainele de pe el, pe care le păstrează amintire. Domnul Constantin spune că îl cunoaşte pe patronul staţiei, care i-a călcat şi pragul casei în trecut, numai că acum nu îi mai răspunde la telefon. Explozia a fost atât de puternică încât bucăţi uriaşe de cisternă au zburat la mai mult de un kilometru depărtare.

De patru zile pompierii încă răcesc cisterna aflată la faţa locului. Oamenii care au avut voie să se întoarcă acasă dorm însă cu frică. 
Familiile afectate de exploziile de la staţia GPL din Crevedia vor fi sprijinite. Consiliul Judeţean Dâmboviţa a aprobat ajutoare de 335.000 de lei pentru acestea. Aceşt bani vor putea fi folosiţi de cei afectaţi pentru a se întreţine în perioada imediat următoare. Iar sumele pentru reconstruirea sau repararea locuinţelor distruse vor fi alocate printr-o hotărâre a Guvernului. 
 
Între timp, DNA a descins la ISU Dâmboviţa. Procurorii încearcă să identifice din documente funcţionarii care aveau atribuţii de control în zona respectivă. DNA investighează fapte de abuz în serviciu. Deocamdată cercetarea penală este in rem, adică sunt cercetate fapte, nu persoane.
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt