Crin Antonescu, despre o eventuală candidatură la prezidenţiale a fostului director SRI: E o ipoteză de luat în seamă. Nu ştiu ce îşi doreşte el

Crin Antonescu, despre o eventuală candidatură la prezidenţiale a fostului director SRI: E o ipoteză de luat în seamă. Nu ştiu ce îşi doreşte el
foto: facebook.com/sri.oficial

Crin Antonescu, fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi fost preşedinte interimar al României, consideră că fostul director al Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, este o ipoteză de luat în seamă pentru alegerile prezidenţiale. Antonescu a mai precizat că nu ştie dacă acesta doreşte acest lucru şi cp Hellvig a acumulat o experienţă excepţională.

,,Nu ştiu. Dar este o ipoteză de luat în seamă. Dar chiar mă excede. Nu ştiu în primul rând el ce îşi doreşte sau nu îşi doreşte”, a afirmat Antonescu într-un interviu la Gândul, informează News.ro.
,,Ştiu doar că e un om care a acumulat o experienţă excepţională. E un om ale cărui principii, mai mult sau mai puţin respectate, nu ştiu exact….(…) le cunosc. Sunt foarte în regulă. Şi e un om inteligent. Acum ce vrea să facă mai departe? Şi mai ştiu că e tânăr. Ştii cât de tânăr? Dacă era judecător, îl scoteau la pensie”, a mai spus Antonescu.
Pe 3 iulie, Eduard Hellvig şi-a dat demisia de la conducerea Şeful Serviciului Român de Informaţii considerând că şi-a atins obiectivele. A precizat atunci că a discutat subiectul cu preşedintele Klaus Iohannis şi că l-a informat şi pe preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PNL Ioan-Cristian Chirteş.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că mandatul lui Hellvig a marcat restaurarea credibilităţii SRI şi modernizarea consistentă a instituţiei. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt