”Crosul pentru viaţă”, întrecere sportivă pentru persoanele cu dizabilităţi

”Crosul pentru viaţă”, întrecere sportivă pentru persoanele cu dizabilităţi

Zeci de persoane cu dizabilităţi, atât adulţi, cât şi copii, din judeţul Botoşani au participat, duminică, la "Crosul pentru viaţă", o întrecere sportivă al cărei scop a fost acela de a atrage atenţia asupra nevoilor persoanelor cu dizabilităţi şi asupra nevoii de integrare socială a acestora.

"Crosul pentru viaţă", aflat la a treia ediţie, a fost organizat de filiala din Botoşani a Asociaţiei "Ridică-te şi umblă", în parteneriat cu Primăria municipiului Botoşani.

Participanţii cu handicap locomotor au participat la cros în scaune cu rotile, ei parcurgând o distanţă de câteva sute de metri pe traseul Piaţa Revoluţiei - Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Botoşani.

"Este un număr foarte mare. Nu mă aşteptam. Scopul acţiunii de astăzi este să arătăm că suntem egali. Chiar dacă avem o diferenţă, suntem egali. Acesta este un start pentru o viaţă mai bună pentru cei cu deficienţe", a declarat, în debutul întrecerii, preşedintele Asociaţiei "Ridică-te şi umblă", Andreea Ursu.

Alături de persoanele cu deficienţe, în competiţie au intrat şi mai mulţi sportivi, care şi-au manifestat astfel solidaritatea cei aflaţi în suferinţă.

De asemenea, la întrecere a participat şi pompierul Iulian Rotariu, campionul internaţional de ultra-maraton, care a participat la întrecerile sportive pentru a apăra cauzele copiilor cu autism. Acesta a însoţit, în alergare, un copil cu handicap, pe care l-a ajutat să termine crosul.

La cros au asistat primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Doina Federovici, care, la final, au înmânat câştigătorilor cupe şi diplome.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt