Cu buldozerul în construcţiile ilegale

Cu buldozerul în construcţiile ilegale

Se va intra cu buldozerele în toate clădirile ilegale de pe Litoral, a decis Inspectoratul de Stat în Construcţii după ancheta de la hotelurile şi blocurile de locuinţe din Năvodari. Vizate sunt în primul rând construcţiile din staţiuni, care nu au avize legale ori au fost ridicate fără a respecta legea, la mai puţin de 200 de metri de plajă. Primarii trebuie să facă acum lista cu aceste clădiri şi s-o trimită la Bucureşti.

La Costinesti, primarul nu a asteptat prea mult dupa ce i-a venit hârtia de la Bucureşti. A trecut la numărătoare şi la verificarea cadastrului construcţiilor.

Probleme sunt şi între Venus si Saturn. Plaja care uneste cele doua staţiuni este raiul clădirilor care ascund priveliştea spre ţărmul mării. Primarul din Mangalia e suparat pe toti constructorii care au ridicat beach-baruri sau terase pe nisip şi aştepta de mult vizita autorităţilor.

Dupa ce primăriile vor trimite listele cu clădirile ilegale la Bucureşti, proprietarii vor fi somaţi să le dărâme. Legislatia spune ca, dacă proprietarul nu îşi demolează construcţia ilegală în 48 de ore de la somaţie, atunci o vor pune la pământ primăriile, în termen de 30 de zile. Nimeni nu vede cu ochi buni haosul imobiliar din statiuni.

Noile controale şi decizii vin după ancheta la clădirile aflate pe faleza Navodari. Un sfert dintre hotelurile şi blocurile în construcţie din faţa plajei Năvodari nu respectă legea. Câteva zeci de şantiere au fost oprite deja, primarul şi arhitectul şef din staţiune au fost sancţionaţi, iar Prefectura a cerut judecătorilor anularea a nouă autorizaţii de constructie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt