Cu viteză redusă, în semn de protest

Cu viteză redusă, în semn de protest

Au fost proteste în marile oraşe ale României. Transportatorii de marfă au circulat cu viteză redusă pe cele mai importante şi circulate drumuri din ţară. Aceştia acuză autorităţile fiscale că au schimbat metoda de calcul a impozitelor pe diurne. Noile reguli se aplică retroactiv şi astfel firmele se văd obligte să dea înapoi sume importante de bani. Protestele vor continua, spun ei, dacă problema nu se va rezolva.

Primul oraş în care şoferii au protestat a fost Suceava. Aici, peste 100 de camioane s-au făcut auzite pe bulevardele principale şi au blocat, apoi, circulaţia la periferia oraşului. Preşedinţii Federaţiei Operatorilor în Transport au fost prezenţi şi au vorbit în numele zecilor de şoferi nemulţumiţi

Mărul discordiei îl reprezintă nedreptăţile fiscale la care ar fi supuşi transportatorii, spun aceştia.

Şi în Alba au fost proteste. Peste 50 de şoferi s-au încolonat şi au mers cu viteza de 20-30 km la ora pe un drum intens circulat.Oamenii sunt nemulţumiţi de lipsa de comunicare a autorităţilor şi amenintă că, daca situatia nu se va rezolva, isi vor muta firmele in Ungaria.

La Arad, peste 300 de camioane cu bannere pe care scria STOP ABUZ ANAF au mers în coloane care s-au îmtins pe mai mulţi km. Protestul a avut loc pe şoseaua către punctul de trecere a frontierei Nădlac 2.

Transportatorii de marfă se plâng şi de intenţia actualului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de a introduce
vinieta pe kilometru, promovată intens de Comisia Europeană. Aceasta, însă, nu a fost adoptată în nicio ţară europeană pentru că această creştere a taxelor de drum ar duce la scumpirea produselor la raft.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt