Cum s-a ajuns la scandalul de la Foişor. Managerul unităţii nu a semnat actele pentru transformarea în spital COVID

Cum s-a ajuns la scandalul de la Foişor. Managerul unităţii nu a semnat actele pentru transformarea în spital COVID

Astăzi vor ajunge la Spitalul Foişor primii bolnavi de COVID, după ce ultimul pacient de ortopedie al spitalului din centrul Capitalei a fost externat în această dimineaţă. Totuşi, nici până acum managerul de la Foişor nu a semnat actele transformării spitalului în unitate de îngrijire COVID. Evacuarea spitalului a fost asumată până la urmă de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucureşti, după ce, potrivit informaţiilor Digi24, DSP a tot discutat de la începutul lunii aprilie cu managerul spitalului despre transformarea în unitate COVID.

Discuţiile dintre Ministerul Sănătăţii, DSU şi conducerea Spitalului Foişor au loc de la începutul lunii aprilie, după cum arată corespondenţa între cele 3 părţi.

Conducerea Spitalului Foişor a spus că nu poate prelua pacienţi COVID deoarece nu este spital de urgenţă, nu are ture de dimineaţă la analize de laborator, nu care capabilitate de implementare a paturilor DTA de terapie intermediară, deoarece este un spital în proces de reconstrucţie.

Totuşi, astăzi spitalul va fi dat în funcţiune cu 90 de paturi care vor avea oxigen şi 20 de paturi de terapie intensivă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt