Cum vrea avocatul Loredanei să impresioneze instanţa

Cum vrea avocatul Loredanei să impresioneze instanţa
foto: foto: captura video

Pe Loredana, tânăra care şi-a omorât cea mai bună prietenă, o aşteaptă ani grei de închisoare. Ar putea să stea şi două decenii în spatele gratiilor. Avocatul care i-a preluat cazul pro bono, vrea insă să se folosească de situaţia din familia fetei şi să-i convingă, astfel, pe magistraţi să-i dea o pedeapsă mai mică. Apărătorul acesteia susţine că tânăra provine dintr-un mediu social dezorganizat, în care bătăile erau la ordinea zilei, ea însăşi fiind o victimă.
De când a fost reţinută de poliţişti, Loredana şi-a recunoscut vina. A declarat că regretă fapta şi a spus că nu a fost constientă de ceea ce a făcut. De acest lucru vrea să se folosească acum şi avocatul apărării. A anunţat că va cere o expertiză psihiatrică. Apărătorul fetei a spus că vrea şi o anchetă socială pentru că,sustine el, Loredana provine dintr-un mediu în care violenta era la ordinea zilei. 
Tatăl obişnuia să o bată atât pe ea, cât şi pe mama şi ceilalţi fraţi. Ba chiar Loredana, copil fiind, ar fi intervenit de multe ori în scandalurile dintre părinţi. 
Criminaliştii cred, însă, că Loredana a avut discernământ în momentul în care a comis crima. Aşa se explică şi faptul că a dat dovadă de sânge rece şi că a calculat perfect planul să scape de cadavrul prietenei căreia tocmai îi luase viaţa. Sunt deja cunoscute imaginile în care a lăsat valiza cu trupul Alinei sub banca din parc.
 
Tânăra s-a întors, apoi, la locul crimei, a curăţat totul, a aruncat şi arma crimei, pe care a învelit-o în hârtie şi a pus-o într-un sac de plastic, iar în final s-a odihnit pentru că urmă să meargă la serviciu.
Cât despre mediul violent din care ar proveni Loredana, aceeaşi specialişti în comportamente spun că scandalurile din familie ar fi putut să o influenţeze, dar nu atât de mult încât să o facă să ucidă.
La audieri, Loredana a explicat cu lux de amanunte cum şi-a ucis prietena.  Detalii  care i-au îngrozit până şi pe anchetatori. 
 
,,M-am deplasat pe jos până la hotelul unde eram cazată şi am început să fac curatenie în cameră, ştergând urmele de sänge de pe mochetă şi de pe perete şi am luat lenjeria şi hainele murdare de sânge şi le-am pus într-un sac de plastic. Acest sac l-am dus dimineaţă in jurul orei 10 în tomberonul hotelului. Cuţitul îl pusesem sub salteaua patului meu iar după ce am dus sacul mai sus mentionat mi-am amintit şi de cutit, l-am luat şi l-am ambalat intr-un sac din plastic de culoare galbenă pentru galeata de gunoi si l-am dus la ghena hotelului"
sursa: Tribunalul Constanţa
 
Pentru fapta sa, Loredana riscă până la 20 de ani închisoare. Avocatul ei speră, însă, ca ea să nu primească o pedeapsă mai mare de opt ani. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt