Cutremur de 5,7 grade în România. Mai puternic faţă de cel de ieri

Cutremur de 5,7 grade în România. Mai puternic faţă de cel de ieri

Un nou cutremur a lovit astăzi Oltenia. Seismul, de 5,7 pe scara Richter s-a simţit şi în Bucureşti. De această dată, a provocat şi pagube materiale. Grav afectate au fost mai multe clădiri din Târgu Jiu. Este al doilea mare cutremur care are loc în ultimele două zile în zona Olteniei. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional!

Seismul, de 5,7 pe Richter s-a simţit atât de puternic, încât toţi cei care se aflau înăuntru au fugit într-un suflet să se adăpostească. Speriaţi, zeci de oameni au ieşit pe străzi. Primăria din Târgu Jiu a fost grav afectată de seism. Bucăţi mari de cărămidă au căzut peste maşini. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Vibraţia cutremurului a fost atât de puternică încât, în magazine, produsele au căzut de pe rafturi. Seismul s-a simţit din Oltenia, până în Banat şi Transilvania. Inclusiv în Capitală.

Cutremurele au afectat grav Spitalul de de pneumoftiziologie din Dobriţa, judeţul Gorj. Vibraţiile au afectat robinetul unei conducte şi s-au produs scurgeri de gaze, iar centralele termice care asigură încălzirea spitalului s-au oprit temporar. Defecţiunea a fost remediată, însă alta este problema şi mai gravă: din cauza seismului, pereţii spitalului s-au crăpat. Pompierii au rămas ore în şir pentru a se asigura că pacienţii nu sunt în pericol.

Cutremurul a fost urmat de mai multe replici de mică intensitate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt