Dacia merge la Geneva cu trei premiere. Sebastian Loeb va fi prezent la standul mărcii

Dacia merge la Geneva cu trei premiere. Sebastian Loeb va fi prezent la standul mărcii

Marca Dacia va fi fără îndoială una dintre vedetele Salonului Auto din Geneva, la ediţia care marchează revenirea acestui salon în calendarul industriei auto din Europa. Cu nu mai puţin de trei premiere, marca românească va fi una dintre puţinele mărci europene de automobile prezente, alături de Renault, scrie Profit.ro.

Dacia aduce la Geneva întreaga garnitură de automobile, complet înnoită şi gata să continue creşterile pe care le-a înregistrat în ultimul an. Vedeta va fi noul Duster, care a fost prezentat deocamdată doar online, astfel că salonul auto elveţian, va fi primul eveniment cu public pentru SUV-ul produs la Mioveni, la care Profit.ro va fi de asemenea prezent.

Noul Spring, un facelift pronunţat ale cărui fotografii au fost prezentate în această săptămână, va fi şi el una dintre vedetele standului Dacia de la Geneva, înainte de startul oficial al comenzilor, care va avea loc în luna martie.

A treia premieră în faţa publicului va fi Sandrider, maşina de raliu cu care Dacia va participa la Dakar, începând de anul viitor, un vehicul dezvoltat împreună cu ProDrive şi care a fost inspirat din conceptul Manifesto.

Pe lângă cele trei, Dacia va veni în Elveţia cu gama reînnoită, respectiv două din cele trei modele din gamă, Sandero şi Jogger, care în acest final de iarnă au primit o serie de îmbunătăţiri tehnologice, cele mai multe determinate de schimbarea legislaţiei privind securitatea cibernetică la bordul maşinilor.

Dacia va avea un stand de 900 de metri pătraţi, o suprafaţă mare pentru un salon auto, care va permite expunerea întregii game de modele. De asemenea, pilotul Sebastian Loeb, care începând din acest an devine pilot oficial Dacia, va fi prezent la standul mărcii în ziua de 26 februarie, ziua dedicată presei.

Salonul Auto din Geneva revine în atenţia publicului după o lungă pauză, cauzată de pandemie. Organizatorii singurului salon european major cu desfăşurare anuală au reuşit în 2024 să convingă o parte a constructorilor auto, între care Renult Group, să revină în standurile salonului expoziţional şi să readucă în calendarul industriei auto acest eveniment. Din păcate, cele mai multe mărci europene şi internaţionale nu vor fi prezente, astfel că o bună parte din spaţiile de expunere vor fi ocupate de mărci din China, între care MG şi BYD sunt cele mai cunoscute.

Vor mai fi prezente Isuzu, Lucid şi designerul Pininfarina, dar şi alte mărci mai puţin celebre. În cadrul salonului va fi anunţat şi câştigătorul concursului Car of The Year 2024.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt