Darius Vâlcov a fost adus în România. Are de ispăşit o condamnare de şase ani

Darius Vâlcov a fost adus în România. Are de ispăşit o condamnare de şase ani
foto: INQUAM Photos / Octa Ganea.jpg

Darius Vâlcov a fost adus în România unde îşi va executa pedeapsa cu închisoare!  Va sta în spatele gratiilor, la penitenciarul Rahova, în următorii şaşe ani. Este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. Darius Vâlcov a fost condamant în luna mai. De atunci a existat şi un mandat european de arestare pe numele lui. Fostul ministru al Finanţelor a fugit în Italia să scape de pedeapsă. Curtea de  Apel din Napoli a decis însă să îl extrădeze.
În jurul orei 15:30 de minute duba de la Penitenciarul Rahova a ajuns Aeroportul Otopeni să îl ia pe Darius  Vâlcov. Avioanul care l-a adus pe ministrul fugar a aterizat la ora 16.05. După 30 de minute, timp în care au fost făcute toate formalităţile, Darius Vâlcov era dus la dubă.
Fostul ministru părea că a fost surprins de decizia instanţei italiene. Era îmbrăcat lejer,cu şapcă pe cap, barbă şi vizibil obosit...a fost flancat de poliţiştii în drumul spre dubă.
Darius Vâlcov a fost extrădat după ce două instanţe, Curtea  de Apel din Napoli şi Curtea Supremă de la Roma au pus în aplicare mandatul european de arestare emis pe numele lui. 
El a fost condamnat pe 2 mai 2023 la şase ani de închisoare pentru trafic de  influenţă  şi spălare de bani. Pe 3 mai a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română, pentru că autorităţile nu l-au găsit acasă. Vâlcov fugise în Italia. A stat ascuns câteva zile şi pe 23 mai s-a predat. De atunci şi până pe 20 iulie, ziua în care Curtea de Apel  din Napoli a aprobat solicitarea de extrădare făcută de România, Vâlcov a fost liber. Decizia a fost atacată cu rescurs, dar recursul a fost respins şi fostul primar din Slatina a fost adus în ţară.
Darius Vâlcov nu este singurul român care a fugit în Italia să scape de pedeaspă. Alina Bica a scăpat de condamnarea de 4 ani de închisoare pe motiv că magistraţii din Peninsulă au decis ca Bica să execute pedeapsa în Italia într-o formă de arest la domiciliu.  Tot acolo e şi Mario Iorgulescu. Curtea de Apel din Milano a refuzat de două ori să îl predea autorităţilor din România.  Fiul lui Gino Iorgulescu ar trebui să execute o pedeapsă cu închisoarea de 15 ani şi 8 luni după ce a provocat un accident auto mortal. 
Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a ales altă destinaţie exotică. A fugit în Grecia pentru că are de executat o perdeapsă de 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru luare de mită, constituire de grup organizat şi abuz în serviciu. 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt