Deep fake-ul generat de inteligenţa artificială mai face o victimă politică. Grindeanu: ”Am sesizat instituţiile abilitate”

Deep fake-ul generat de inteligenţa artificială mai face o victimă politică. Grindeanu: ”Am sesizat instituţiile abilitate”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă marţi că a sesizat instituţiile abilitate pentru a fi identificate, şi pedepsite conform legii, persoanele care îi folosesc imaginea pentru a promova o fictivă vânzare de acţiuni la o companie.
”Am sesizat astăzi instituţiile abilitate pentru a fi identificate, şi pedepsite conform legii, persoanele care îmi folosesc imaginea pentru a promova o fictivă vânzare de acţiuni la o companie. Aceste informaţii false reprezintă o grosolană tentativă de manipulare!. Nu am făcut şi nu voi face reclamă pentru nicio companie şi nu accept ca imaginea mea să fie folosită în astfel de acţiuni”, spune ministrul Transporturilor pe Facebook.
Luni, Banca Naţională a României (BNR) a anunţat o tentativă de fraudă financiară tip deepfake după ce au apărut videoclipuri ce folosesc fraudulos imaginea şi vocea guvernatorului BNR pentru a convinge publicul să facă investiţii financiare pe o platformă inexistentă.
 
”După ce am sesizat acest link, am conceput o plângere penală şi am înaintat-o Parchetului General, Procurorului General al României, în atenţia dânsului şi specificând şi o serie de încălcări ale codului penal, înşelăciune, comunicare de informaţii false. Niciodată un demnitar al statului român nu vă va solicita sume de bani şi nici companii serioase nu vor face asta”, a declarat atunci Burduja, în exclusivitate pentru FOCUS.
 

 

Afla mai multe despregrindeanudeepfakeaiplangere
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt