Dezastru după furtună

Dezastru după furtună
foto: facebook.com/Meteoplus

Furtuna de  la malul mării a făcut prăpăd atât în Constanţa, cât şi în alte staţiuni de pe litoral. Valuri uriaşe au „înghiţit” zeci de bărci aflate la ţărm iar vântul puternic a măturat  barurile  de pe toate plajele. Imaginea este una de coşmar. 

În numeroasele imagini postate pe reţele de socializare se observă cum barurile şi cluburile de vară  au fost făcute praf şi pulbere. Oamenii ajunseseră să se teamă chiar şi pentru siguranţa locuinţelor.
Alţii mai  curajoşi au ajuns  în zona falezei de la Cazino a oraşului Constanţa, pentru a lua parte la spectacolul naturii dezlănţuite. Şi plajele din Costineşti au fost „inundate”.  Dar chiar şi aşa localnicii şi internauţii sunt optimişti,: „La vară totul o să fie la locul lui... nu te poţi pune împotriva naturii”, este textul unui videoclip, postat pe internet.
O situaţie similară a fost şi în Vama Veche, unde celebrele beach-baruri de pe promenadă au fost scufundate de marea furioasă. Acum, sub cerul gri, pe alei  zac  lemne, crengi şi placaje căzute.
Inundaţii  puternice  au fost şi  la Sulina, iar la Constanta un cunoscut beach-bar situat pe plaja „3 Papuci” a fost pus la pământ. Plajele au fost lovite cel mai rau, fiind in prima linie a furtunii. Valurile de  şase metri  înălţime au muşcat adânc din uscat. Cel mai bine a rezistat plaja din Mamaia, care este si cea mai lată., după ultimele innisipări.
Specialiştii spun că presiunea joasă a furtunii a fost cea care „a tras în sus” nivelul apei pe care - apoi - curenţii puternicii au împins-o până spre 50 de metri pe uscat. 
 
Weekendul trecut, litoralul s-a aflat sub cod roşu de vânt şi ploi torenţiale. 
 
 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt