Director din Ministerul Proiectelor Europene, vizat de o anchetă a DNA pentru că ar fi luat timp de doi ani bani din salariile a două angajate pe care le-ar fi ajutat să ocupe posturile

Director din Ministerul Proiectelor Europene, vizat de o anchetă a DNA pentru că ar fi luat timp de doi ani bani din salariile a două angajate pe care le-ar fi ajutat să ocupe posturile
foto: news.ro

Un director din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, vizat de o anchetă a DNA. El ar fi luat, timp de doi ani, bani din salariile a două angajate pe care le-ar fi ajutat la examenul de ocupare a posturilor. Ministerul a anunţat că directorul a fost schimbat din funcţie.

”Angajatul ministerului vizat de acheta procurorilor DNA a fost schimbat din funcţie. Luăm toate măsurile pentru buna continuare a activităţii, iar la nivelul conducerii ministerului va urma o evaluare a personalului”, au transmis oficialii MIPE. 

”Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene are o politică de toleranţă zero faţă de fapte de corupţie. În măsura în care organele de cercetare penală ne vor solicita colaborarea în bunul mers al anchetei, avem toată deschiderea şi le vom pune la dispoziţie toate documentele care ne vor fi solicitate”, au transmis, vineri, reprezentanţii MInisterului Investiţiilor şi Proiectelor Europene. 

Sursa citată a precizat că oficialii instituţiei aşteaptă mai multe informaţii oficiale pentru a putea fi dispuse ”măsuri imediate de izolare a situaţiei şi de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare în continuarea activităţii”. 

Potrivit G4Media, procurorii DNA Constanţa fac percheziţii, vineri dimineaţă, la o persoană bănuită de luare de mită.

Este vizat un director din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care ar fi luat mită, timp de doi ani, o treime din salariul lunar a două angajate pe care le-ar fi ajutat cu subiectele de examen pentru obţinerea posturilor.

Suspectul va fi dus la audieri la sediul DNA Constanţa

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt