Dispariţie tratată fără importanţă la 112

Dispariţie tratată fără importanţă la 112

Caz revoltător la Galaţi, unde o femeie care a sunat la 112, să reclame dispariţia unei minore, a fost repezită de o
angajată a Ambulanţei. "Nu vine nimeni să o caute în tot oraşul", i-a spus centralista, femeii care cerea disperată
ajutor. Fata are probleme psihice şi nu îşi poate purta singură de grijă.

Fără niciun pic de empatie sau grijă pentru soarta fetei. Dar şi fără să îşi facă meseria cum trebuie. Aşa s-a comportat angajata ambulanţei care a răspuns la 112. Femeia disperată a dat apelul după ce adolescenta pe care o are în plasament, abia externată de la Psihiatrie, a plecat brusc de lângă ea pe stradă, în timpul unei crize.

Personalitate histrionică, tulburare bipolară şi retard mintal sunt doar câteva dintre diagnosticele fetei care dispăruse. Dar care nu au impresionat dispecera.

Asistentul maternal a explicat că a scos fata la plimbare la recomandarea psihologului. Avea nevoie , după o lună în care stătuse închisă cu gratii la geam. La câteva ore după dialogul cu cei de la Ambulanţă, adolescenta a fost găsită de Poliţie la Spitalul de Psihiatrie. Se întorsese să vorbească cu un gardian pentru care făcuse o obsesie.
La nivelul Serviciului de Ambulanţă Galaţi a început o anchetă internă. Reprezentanţii instituţiei încearcă totuşi să îi ia apărarea angajatei.

Reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau sesizat după înregistrare şi au trimis o echipă de control la Galaţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt